BB Cream Simplysiti : Clear Solution

Hampir sebulan dah aku pakai BB krim ni. BB krim ni khas untuk kulit yang berminyak + bermasalah. So, agak sesuai untuk aku yang dah naik bosan dengan BB cream The Faceshop tu.

Imej

Inilah review ringkas aku:

Harga – bolehlah tahan bagi student. Bagi aku dah keja ni, tahan lagi RM39.90 je.

Mana nak beli- barangan Siti ni memang kat Watson ada, Guardian terpilih pun ada.

Kesan matte – utk aku, …..updated – at least 4 hours la…rasanya kurg drp tu…

Coverage – x menutup cela sangat melainkan tepekla tebal sikit.

Pilihan warna – ada light beige, natural beige

Kesan lain – setakat ni tak menimbulkan jerawat atau kesan negatif lain.

Beli lagi? macam tak .

Imej

ni penerangan bb cream ni kat bhgn belakang…(klik gambar kalau nak baca lebih jelas)

 

updated 6/1/2013 -rasanya review aku sebelum ni agak berlebihan…actually, my niece 19yrs, pakai BB ni for just 3 months now dia dah stop, jerawat naik …pemakanan dia ok je, takde makan yg berminyak sgt…tak tau la…aku sendiri pun tak pakai dah BB simplysiti ni bukan sebab kesan negatif, cuma dinasihati oleh beautician agar berhenti pakai BB krim ni…sumbat pori dan jadikan muka berminyak…bukan simplysiti je tp apa2 brand BB krim…so depend kepada masing-masing nak berBB atau tak…

 

 

 

About these ads

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s