Kisah cinta Sweet Spy ….episod feveret

EPISOD 5

Adegan jeles yang pertama, … semacam je Dennis bila nampak Soon Ae kat atas motor ngan Kang Jun. Pastu dengan tak malu dan selamba  dia pi dukung Soon Ae turun dari motor tu macam nak declare “ you’re mine not his!!!”. Wow aku dah kagum dengan kegentleman dia kat sini!.. Bila Kang Jun cakap yang dinner malam tu bagus, tambah-tambah berubah muka si Dennis. Blah je si Kang Jun, terus dia tanya boyfriend? . Soon Ae pun konfiden je jawab “oh, no”… lepas dia jelaskan Kang Jun tu junior husband dia, muka Dennis dah ceria semula. Hehehhe  dasat jeles mamat ni.

Dennis/Yoo II dukung Soon Ae dari motor Kang Jun – Aku tak bolehla  tengok ko ngan jantan lain…!!!

Aku suka awkward moment dorang pastu. Bila Soon Ae tanya mengapa Dennis datang kat situ, gelabah Dennis kata nak tau lengan Soon Ae dah okay ke? Pastu, tetiba nak balik pulak ( tak ke pelik, saja-saja nak tahu lengan dia okay ke tak tapi tiba-tiba nak cepat balik lak….sah ada maksud lain..) part yg Dennis tulis no hp dia kat tapak tangan Soon Ae tu aku 50-50 je pasal aku teringat dlm episode 1 Dennis flirt ngan stewardess dalam flight pun dia gi tulis no hp kat tangan pompuan tu gak…apsal dia mesti guna taktik yang sama kat Soon Ae…benci..!!!! Nasib baik cara dia renung muka Soon Ae tu penuh perasaan…hehehhe sukala jugak aku.

If you find the pen, call me – Alasan Yoo II supaya Soon Ae call dia. Ceit!!! Tengok cara dia renung Soon Ae pun dah tau…

Kononnya kalau Soon Ae dah jumpa pen tu, call dia. Hissy bencinya lelaki ego ni…heheheh cakap je la yang ko nak dia call ko tak kira apapun sebabnya. Citt menci!!!!Bestnya lepas balik tu, kat dalam lif pun dia senyum-senyum… suka la tu dapat jumpa Koala dia..

Akhirnya Soon Ae jumpa balik pen tu. Kat dalam poket jaket dia rupanya. Dia perasan pun sebab dia guna pen tu masa sign borang2 dalam kotak. So, kelam kabut dia call Dennis. Wah, bila dia nampak je nombor Koala  yang muncul kat hp dia, senyumlah Dennis. Malangnya, lepas tu Soon Ae kena kidnap oleh geng Black Dragon.

Aku dah mula nak respect kat Dennis tetiba menyampah sangat bila dia suruh Soon Ae keluar dari kereta dia lepas berjaya selamatkan Soon Ae dan dapat pen tu dari Soon Ae. Nampak sangat dia nak pen tu je…isk…isk hati aku berdetik..dia memang nak gunakan Soon Ae je…sedih…

Dia tinggal je Soon Ae kat tepi jalan. Apara punya jantan!!!

Sebenarnya dia nampak rasa bersalah juga. Dia berperang dengan perasaan dia kot. Sebab masa dia leaving Soon Ae tu, dia tengok je Soon Ae dari cermin sisi dia. Sedihnya muka Soon Ae time tu.

Tengoklah sedihnya Soon Ae…macam berat je lepaskan Dennis pergi. Dalam hati aku pun fikir, pen dah jumpa. Mesti dorang tak jumpa dah pas ni.

Sebenarnya, Dennis pun nampak berat je nak pergi….tengoklah rupa dia tu…isk…isk…

Balik tu, Dennis melayan perasaan sorang-sorang kat rumah. TV besar kat depan dia, tapi fikiran dia melayang ingat Soon Ae terutama masa Soon Ae pakai dress purple, tu yang buat dia senyum-senyum ni….okay pengumuman rasmi, hero dah sah jatuh cinta kat heroin!!!!!!!

Advertisements

Kisah cinta Sweet Spy….episod 4 feveret

EPISOD 4

Obses aku ngan kisah cinta dorang ni semarak dalam episode ni la. Aku malas nak sebut pasal kisah-kisah dalam party tu lagi. Straight  ke adegan Dennis ngan Nam Sang –mi je. So, kiranya episod ni favourite aku la…

Dennis dukung Soon Ae, letak atas katil dia ( emm…rumah dia nampak mewah sangat. Luxurious! Style modern contemporary gitu ). Soon Ae yang tertidur dan luka tu pun tidur dengan ayunya kat katil dia. Caring jugak jejaka sombong ni, yelah kan ke dia boleh kejutkan Soon Ae tapi dia sanggup dukung je Soon Ae…so romantic. Hedgedog muncul. Dari perbualan ngan dia, Dennis dah yakin Soon Ae bukan spy kumpulan lain. Dia macam rasa bersalah plak bawak Soon Ae jumpa ketua Black Dragon tu. Tak pasal-pasal Soon Ae luka kena flying dagger geng jahat tu.

Soon Ae terjaga sebab lengan dia yang luka tu. Wah time ni aku rasa …okey this is the part yg aku tunggu-tunggu…Dennis pun bawak  kotak first aid dia pi katil …

Dennis : You’re awake

Soon Ae : Ye?( Apa )

Dennis : Let me see the wound

Soon Ae : Apa

Dennis dah faham Soon Ae tak paham English. So dia pun pegang lengan Soon Ae. Nak rawat. Soon Ae cepat-cepat tarik. Dia ragu-ragu  ngan keikhlasan Dennis ni.

Dennis : Its okay, its okay ( time ni, lembut je Dennis cakap… tak sangka plak dia berubah jadi nice ni…hehheh).

Aku paling suka part Dennis tiup luka Soon Ae  lepas tu dia tanya “its hurt?”  Soon Ae pun cam kena magnet  dengan kecharmingan Dennis time tu. Pastu tu Dennis pun terus bercakap-cakap  ngan Soon Ae walaupun Soon-Ae tak paham. Malas la aku nak tulis semua detail kat sini. Yang aku paling suka line  Dennis “ I don’t why I feel comfortable talking to you, its not because you don’t understand English either.” Masa ni dah terasa ada chemistry antara dorang. Soon Ae renung je Dennis cuba nak memahami kata-kata dia. Bila dorang bertentang mata ja hati aku dah berdetik “…Dennis mesti suka kat dia pasni” boleh nampak betapa selasanya Dennis ngan Soon Ae. Lepas siap ubat luka tu, dia jadi tak tentu arah sikit  bila bertentang mata ngan Soon-Ae. Time tu, putik cinta dah mula bersemai dah aku rasa….hehehhe scene rawat-merawat ni memang favourite aku. Lagipun Soon Ae lawa tul dengan dress purple tu, part mata dia tu…takkanlah Dennis tak tertawan..

Bila mata mula bertentang mata…..

Soon Ae tak paham English tapi dorang communicate melalui mata je….ah, lebih berkesan kan…haaa… yelah tu…

Part ni, pandangan Dennis/Yoo II ke mata Soon Ae, aku dah tahu dah… dia macam dah tertawan kat Soon Ae…sukanya aku!!!!!

Dalam episode ni juga, dua-dua saling mengingati. Hehehhe adegan rawat-merawat punya pasal la ni. Aku suka waktu Soon Ae tengah mengait ( comelnya dia masa ni ) tetiba dia teringatkan Dennis @ Yoo II…aku rasa dia pun dah start suka Dennis..ni gambar dia time ingat Dennis..

Yang sedihnya, senyuman dia ni hilang bila dia teringat plak suami dia yang dah meninggal…lepas tu datang Kang Jun bawak dia gi dinner.

Dennis kat rumah pun tetiba ingat Soon Ae. Dia rasa Soon Ae dalam bahaya. So dia pun keluar memandu kereta sport BMW nya warna kelabu tu…ah, such a cool car! Sedihnya Soon Ae tak ada kat balai tu, waktu Dennis nak balik tetiba dia dengar bunyi motor… rupanya Kang Jun ngan Soon Ae. Terus berubah muka Dennis….

Kisah cinta Sweet Spy ( 3 )

EPISOD 3

Soon Ae terhendap-hendap carik pen kat pejabat polis. Tertangkap jugak oleh si Kang Jun. Lepas dapat banyak pen ( Soon Ae sebenarnya tak ingat pen tu mana satu, so semua pen diambiknya, dasar pelupa kan!) tetiba dia kena call. Hehehhe cara dia sebut Koala masa sambut panggilan dari pembantu Dennis tu lucu betul. Aku rasa cam nak tutup telinga je dengar…geli..lawak sangat…

Soon Ae diminta secara rahsia pi jumpa pembantu Dennis kat tebing Sungai Han pukul 11.40 malam. Dia pun pegilah dengan skuter comel dia . Dia tak perasan Kang Jun follow dia dari belakang. Masa tengah Soon-Ae tengah discuss dlm kereta dengan pembantu Dennis, Dennis tetiba call pembantu dia. Rupanya dia dah nampak si Kang Jun muncul. Soon Ae kemudian naik speedboat ngan Dennis. Yang aku tak faham tu, ngapa la si Dennis dalam ceta ni smart manjang. Bawak speedboat pun pakai suit.

Time ni aku masih nyampah-nyampah kat watak Dennis, aku lagi suka dia ngan Kang Jun yang macam caring tu. Sampai kat jeti dia selamba je tak pedulikan Soon Ae, tak tolong pegang tangan Soon Ae waktu Soon Ae nak melompat dari boat dia tu. Pastu yang sakit hati lagi, dia tinggal je Soon Ae kat situ. Sian Soon Ae…dia tak tahu pun tempat tu kat mana…yelah speedboat club tu tempat orang kaya-kaya  manalah dia penah pegi.

Sebenarnya masa ni, Dennis curiga Soon Ae spy dari kumpulan lain. So, dia asyik sombong je kat Soon Ae. Disebabkan tak puas hati dengan situasi yang menyebabkan rahsia mereka hampir terbongkar, Dennis suruh pembantu dia siasat siapa Soon Ae.

Pembantu Dennis alias Hedgedog minta bantuan sorang penyiasat tapi waktu dia nak jumpa orang tu kat sauna, berlaku kesilapan, orang yang dia jumpa sebaliknya Choi Beum dari sekolah boxing.

Part aku suka kat episode ni waktu Soon Ae kena suruh pi butik mahal. Kat butik Dennis dah tunggu dia ( Dennis sengaja bawak Soon Ae pi party sebab nak bawak dia jumpa  geng Black Dragon). Aku suka sangat senyum sinis  Soon Ae masa dia jawab “Hi” kat Dennis. Nampak sangat dia menyampah kat Dennis yang tinggalkan dia sesenang je sebelum tu kat tempat yang dia tak tahu. Rupanya Dennis dah pilih dress-dress cantik untuk Soon Ae pakai. Seriously, taste Han Yoo II  dalam soal pakaian memang bagus punya. Semua dress yang Soon Ae cuba tu cantik-cantik belaka.. Punyalah hepi Soon Ae waktu kena make over ni…cukup comel time dia tengah dimekap tu.. and she turn out to be like Cinderella pas kena makep tu…ayu, lawa. Terpegunla Dennis yang dah lama menunggu tu. Hehehhe time ni aku rasa bunga cinta mula nak berputik dah….hehehhehe suka!!!!!!!!!

Soon Ae sedang dimake over…cute sangat. Suka sangat dia kena makep tu. Perempuan manalah yang tak suka kena makep lawa-lawa.

Haa tu dia…Dennis/ Han Yoo II dah terpegun dengan keayuan Soon Ae…she’s like princess…

Masa dalam kereta limosin nak ke party tu ( Dennis@ Han Yoo II dalam ceta ni memang hartawan/usahawan kaya tul, bukan main2 punya kaya ) ada lagi part jelling-menjeling antara dorang berdua. Sebenarnya si Dennis nak tengok Soon Ae tapi cover ego…hehhehehe

Kisah cinta Sweet Spy

Jarang aku obsess dengan kisah cinta dalam drama. Lebih-lebih lagi drama luar ni sebab aku setia ngan drama Melayu. Favourite aku drama Nur Kasih. Sejak 3 minggu ni aku terjatuh cinta plak kat drama Korea Sweet Spy ni.

Episode 1 :

Part lucu ialah waktu Kang Jun ( dialah nilah 1st  hero yang kena kick jadi 2nd hero, gara-gara popularity Dennis ) datang lapor diri ke balai polis tempat dia jadi Section Chief yg baru. Ada sorang minah polis tu (cute jugak ) terus suka kat dia. Part minah polis tu bagi dia jus oren tu yg lucu. Si minah tu main mata kat dia.

Hehehehe Lee Soon Ae  yang dilakonkan oleh Nam Sang-mi( heroin paling manis, comel, cantik penah aku tengok…hehehhe aku obsess kat dia ni) tengah cuci muka kat toilet. Minah polis yg cute tadi pun ada sama. Minah tu marah Soon Ae sebab dia kata Soon Ae selalu melampau dalam tindakan sambil sibuk touch up muka dia…yg best bila dia blah Soon Ae terus kutuk dia.

 

Han Yoo II ( spy @ pelabur kaya yang hensom giler yang dilakonkan dengan tak mantapnya oleh Dennis Oh ) tengah memandu dengan lajunya kat highway. Kereta dia teramatlah elegannya. Jenis yang boleh buka atap tu..convertible…dia tak perasan lampu merah…hampir-hampir terlanggar cik Soon Ae kite yang nak melintas tu. So, apalagi sebagai polis yang strict Soon Ae pun tahan dia suruh ke tepi.. ni yang aku suka. Menggunakan kehensemannya yang tahap gaban tu, si Yoo II pun terus “hi” sambil main mata kat Soon Ae. Soon Ae buat dunno je…terus dengan tegas cakap lebih kurang camni selepas ditranslate “ Anda melanggar peraturan trafik. Anda melanggar lampu merah! “. Yoo II obviously nak guna charming dia…dia pun minta maaf sambil tayang senyuman killer dia. Dia pun cuba explain yang dia baru 1st time driving kat Korea dan baru turun dari  flight ( yg ni aku menci sah-sah tipu, baru driving kat Korea kunun) dia sesat sebab baru kat bandaraya Seoul. Yang bestnya Soon Ae tak paham English so dia asyik cakap “Apa?” balik2. Yang best tu,  Dennis pun kenyit mata lagi kat Soon Ae. Hehehhe hensom tul time dia wink tu. Soon Ae pun gelak dia kata “ Ko ingat dapat lepas ke guna trick ni” Dia dah tahu Dennis nak goda dia supaya tak kena saman. Tak guna punya Dennis kan. Soon Ae ingat Dennis tak paham cakap Korea ). Dia pun tryla speaking broken English dia tu… “Give me your license sir..?” Eh cutela time dia cakap tu. Si Dennis pun renung je dia ( personally aku rasa time ni dia dah terpikat tengok muka manis Soon Ae ) sampaikan Soon Ae terpaksa ulang lagi …li..cen..se…? Faham? Hehehhe tulah pantang tengok orang lawa kan… Soon Ae ni tak makan kena goda, dia saman gak si Dennis. Masa nak tulis tiket saman tulah Soon Ae pinjam pen Dennis yang mengandungi top secret tu. Dan kerana pen itulah hubungan dorang berkembang…..

Anda melanggar peraturan trafik dan melanggar lampu merah !– Soon Ae. Gadis manis nak saman jejaka hensem…- Soon Ae tengah control tegas ni, almaklumla yang nak disaman tu  hot guy…hehhehe

Dennis/Han Yoo II pantang nampak awek cun…cuba nak guna kehensemannya. Tengok tu, mata dia macam nak tersembul je tengok muka cute Soon Ae.

Hello world!

Welcome to WordPress.com. After you read this, you should delete and write your own post, with a new title above. Or hit Add New on the left (of the admin dashboard) to start a fresh post.

Here are some suggestions for your first post.

  1. You can find new ideas for what to blog about by reading the Daily Post.
  2. Add PressThis to your browser. It creates a new blog post for you about any interesting  page you read on the web.
  3. Make some changes to this page, and then hit preview on the right. You can alway preview any post or edit you before you share it to the world.