Jom Shopping kat SaSa

SaSa making life beautiful! SaSa…Beauty store yang cute dan sangat menarik. Penggunaan warna pink seolah-olah menyatakan sasarannya ialah golongan wanita muda dan remaja.

Baru-baru ni aku sempat shopping dua item di kedai pink yang comel ini. Untuk warga Sabah , kedai comel ni terletak di Warisan Square sebelah Starbuck. So, kalau bawak bf atau suami, suruh je dorang lepak  kat Starbuck tu sambil tunggu korang shopping. Kat 1Borneo dan Suria Sabah pun ada.

Hajat ke Sasa ni sebenarnya macam biasalah, nak survey BB cream Dr Young dan Liole. Yang nak dibeli BB cream tapi yang dapat eyeshadow Sasatinnie dan lipstick Cyber Colors. Kat Sasa ni banyak produk made in Japan dan Korea, tu yang best lain daripada apa yang ada di Watson atau Guardian. Harga pun RM10 ke atas. Semua kiut-miut rasa nak borong je. Antara brand kat sini ialah Kate, Cyber Colors, Sasatinnie (produk Sasa sendiri kot), Palgantong, Liole, Dr Wu, Dr Young, Dr. G ( a lot of doctor!), Pupa, Red Earth  dan banyak lagi. Silky Girl dan Maybelline pun ada kat sini. Perfume pun ada tapi taklah banyak sangat…DKNY, Britney Spears, Bvlgari dll…

Kali ini aku ‘terbeli’ eyeshadow Sasatienne warna pink sebab bekasnya yang sangat comel dan lipstick Cyber Colors warna sweet pink. Tak habis-habis dengan pink kan…

Lipstick Cyber Colors dari koleksi Gemstone silky glowing rouge ni best dipakai. Ada tekstur gelato, bahan anti ageing dan uniknya ada minyak biji macadamia menjadikan bibir lembap dan lembut je, amat disyorkan untuk mereka yang berbibir kering…Harganya bukanlah murah RM45++ okey, barang baik mestilah mahal sikit…

Kat Sasa ni hijuaolive tak pula dioffer jadi member…emmm…tapi takpela, hijauolive akan tetap berkunjung ke Sasa sebab dah suka dengan jenama yang pelbagai dan menarik tu. Lepas ni teringin nak mencuba bedak Palgantong pulak. So, my rated for  Sasa = *** ½ star

update 2/1/2013 = Sasa kat HK lagi terbaeekk banding Sasa M’sia…esp dari segi barang2 dan harga…sesiapa yg nak ke HK consider Sasa sbg tempat wajib singgah korang ye….

Advertisements

The Face Shop yang cool

Disebabkan kehadiran Kim Hyun Joong ke Malaysia yang membuatkan aku terbuka hati nak mengunjungi kedai The Face Shop. Oh, tidak sekali-kali ya, semuanya disebabkan keterujaan nak mencuba BB cream The Face Shop.

Dengan semangat ingin tahu yang tinggi, jejak jugak kaki aku ke kedai The Face Shop ni. Muka bersih mulus Kim Hyun Joong dah terpampang depan kedai tu kat Warisan Square tu. Emmm…mana muka manis Park Min Young, dia pun duta Face Shop kan….

Budak salesgirl yang menyambut kami, muka dia pun semulus muka duta-duta tu jugak. Selepas aku explain yang aku nak cuba BB cream, dia pun dengan gigih memperkenalkan dua jenis BB cream, satu HB bb cream dan satu lagi jenis Aqua. Banyaknya pilihan BB cream kat sini, ikutlah nak muka jadi macamana.  Aku macam tak puas hati ngan dua bb cream yang adik tu perkenalkan. HB tu macam oily sikit, yang Aqua pulak tak tutup cela sangat tapi cepat meresap dan tak oily, akhirnya jumpa plak Quick and clean oil free bb cream. Yang ni bau dia agak kuat, dan sebati dengan pantas dengan kulit aku. Rasa lembut kulit. Rasa berkenanla pulak. Budak salesgirl ni nampaknya nak aku mencuba bb cream edisi baru dorang.. Magic cream . Aku ada jugak tanya Kim Hyun Joong pakai bb cream apa? Dia kata Perfection BB cream. Coverage dia memang bagus tutup semua cela dan noda, tapi agak lambat blend dengan kulit. Macam foundation la pulak. Aku decide ambik Quick and Clean bb cream. Lepas diskaun dapatlah RM32++

Quick & Clean BB cream, rice water facial foam, lipgloss

Lepas tu hati rasa tertarik nak mencuba pencuci muka dia. Sebab tertarik dengan frasa Bright and Clean, aku ambillah Brigthening rice water facial foam dia… campur dengan bb cream tadi, semuanya rm71++…aku pun dapatlah jadi member The Face Shop selama 1 tahun dan free gift satu lipgloss Diamond Gloss Shine yang warnanya merah cili (free kalau tak aku memang tak suka punya…I’m more into pink colour). Nasib baik bila sapu kat bibir takdela warnanya merah menyala, sebab jenis gloss kan…

Lipgloss diamond shine warna merah cili – free gift

 

Secara keseluruhannya, aku berpuas hati dengan butik kecantikan ni. Deko yang kemas dan simple, produk-produk pun not bad semuanya guna sumber alam semulajadi macam beras, delima, green tea, bamboo, lemon…sangat best. Packaging pun menarik jugak, ala-ala barangan Freeman, standard international brand katakan ( bila produk Malaysia boleh jadik camni…emm).For me, The Face Shop is  a cool beauty store and I will come back….rated **** star.

Simply Siti… eyeliner

Hijauolive bukan peminat tegar Dato’ SN tapi tak dinafikan pernah jugak beli album SN. So, hijauolive boleh dikatakan menyokong SN.

Memang hati ini teruja nak mencuba produk kosmetik dan penjagaan kulit Dato SN ni. Sebab kulit hijauolive ni agak sensitive dan oily, so tak berani nak mencuba sangat skincare dia.

Kali pertama nak cuba kosmetik Dato SN ni, eyeliner SimplySiti jadi pilihan. Pilih warna dark brown. Harga kira ok jugak baru RM17.00 lebih murah banding eyeliner Majorlica Marjorie. Mudah dicalit dan digaris. Kualiti lebih okey banding eyeliner Avon.

Hijauolive belum sempat nak try lipstick SimplySiti, setakat yang sempat hari tu macam tak berkenan dengan pilihan warnanya, bekas pun tak menarik sangat. Mungkin kalau SimplySiti dah upgrade sikit baru beli kot…hehhehe…

Apapun, tahniah Dato’ Siti Nurhaliza kerana berjaya menghasilkan produk yang berkualiti dan mampu bersaing.