The Face Shop yang cool

Disebabkan kehadiran Kim Hyun Joong ke Malaysia yang membuatkan aku terbuka hati nak mengunjungi kedai The Face Shop. Oh, tidak sekali-kali ya, semuanya disebabkan keterujaan nak mencuba BB cream The Face Shop.

Dengan semangat ingin tahu yang tinggi, jejak jugak kaki aku ke kedai The Face Shop ni. Muka bersih mulus Kim Hyun Joong dah terpampang depan kedai tu kat Warisan Square tu. Emmm…mana muka manis Park Min Young, dia pun duta Face Shop kan….

Budak salesgirl yang menyambut kami, muka dia pun semulus muka duta-duta tu jugak. Selepas aku explain yang aku nak cuba BB cream, dia pun dengan gigih memperkenalkan dua jenis BB cream, satu HB bb cream dan satu lagi jenis Aqua. Banyaknya pilihan BB cream kat sini, ikutlah nak muka jadi macamana.  Aku macam tak puas hati ngan dua bb cream yang adik tu perkenalkan. HB tu macam oily sikit, yang Aqua pulak tak tutup cela sangat tapi cepat meresap dan tak oily, akhirnya jumpa plak Quick and clean oil free bb cream. Yang ni bau dia agak kuat, dan sebati dengan pantas dengan kulit aku. Rasa lembut kulit. Rasa berkenanla pulak. Budak salesgirl ni nampaknya nak aku mencuba bb cream edisi baru dorang.. Magic cream . Aku ada jugak tanya Kim Hyun Joong pakai bb cream apa? Dia kata Perfection BB cream. Coverage dia memang bagus tutup semua cela dan noda, tapi agak lambat blend dengan kulit. Macam foundation la pulak. Aku decide ambik Quick and Clean bb cream. Lepas diskaun dapatlah RM32++

Quick & Clean BB cream, rice water facial foam, lipgloss

Lepas tu hati rasa tertarik nak mencuba pencuci muka dia. Sebab tertarik dengan frasa Bright and Clean, aku ambillah Brigthening rice water facial foam dia… campur dengan bb cream tadi, semuanya rm71++…aku pun dapatlah jadi member The Face Shop selama 1 tahun dan free gift satu lipgloss Diamond Gloss Shine yang warnanya merah cili (free kalau tak aku memang tak suka punya…I’m more into pink colour). Nasib baik bila sapu kat bibir takdela warnanya merah menyala, sebab jenis gloss kan…

Lipgloss diamond shine warna merah cili – free gift

 

Secara keseluruhannya, aku berpuas hati dengan butik kecantikan ni. Deko yang kemas dan simple, produk-produk pun not bad semuanya guna sumber alam semulajadi macam beras, delima, green tea, bamboo, lemon…sangat best. Packaging pun menarik jugak, ala-ala barangan Freeman, standard international brand katakan ( bila produk Malaysia boleh jadik camni…emm).For me, The Face Shop is  a cool beauty store and I will come back….rated **** star.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s