Jom Shopping kat SaSa

SaSa making life beautiful! SaSa…Beauty store yang cute dan sangat menarik. Penggunaan warna pink seolah-olah menyatakan sasarannya ialah golongan wanita muda dan remaja.

Baru-baru ni aku sempat shopping dua item di kedai pink yang comel ini. Untuk warga Sabah , kedai comel ni terletak di Warisan Square sebelah Starbuck. So, kalau bawak bf atau suami, suruh je dorang lepak  kat Starbuck tu sambil tunggu korang shopping. Kat 1Borneo dan Suria Sabah pun ada.

Hajat ke Sasa ni sebenarnya macam biasalah, nak survey BB cream Dr Young dan Liole. Yang nak dibeli BB cream tapi yang dapat eyeshadow Sasatinnie dan lipstick Cyber Colors. Kat Sasa ni banyak produk made in Japan dan Korea, tu yang best lain daripada apa yang ada di Watson atau Guardian. Harga pun RM10 ke atas. Semua kiut-miut rasa nak borong je. Antara brand kat sini ialah Kate, Cyber Colors, Sasatinnie (produk Sasa sendiri kot), Palgantong, Liole, Dr Wu, Dr Young, Dr. G ( a lot of doctor!), Pupa, Red Earth  dan banyak lagi. Silky Girl dan Maybelline pun ada kat sini. Perfume pun ada tapi taklah banyak sangat…DKNY, Britney Spears, Bvlgari dll…

Kali ini aku ‘terbeli’ eyeshadow Sasatienne warna pink sebab bekasnya yang sangat comel dan lipstick Cyber Colors warna sweet pink. Tak habis-habis dengan pink kan…

Lipstick Cyber Colors dari koleksi Gemstone silky glowing rouge ni best dipakai. Ada tekstur gelato, bahan anti ageing dan uniknya ada minyak biji macadamia menjadikan bibir lembap dan lembut je, amat disyorkan untuk mereka yang berbibir kering…Harganya bukanlah murah RM45++ okey, barang baik mestilah mahal sikit…

Kat Sasa ni hijuaolive tak pula dioffer jadi member…emmm…tapi takpela, hijauolive akan tetap berkunjung ke Sasa sebab dah suka dengan jenama yang pelbagai dan menarik tu. Lepas ni teringin nak mencuba bedak Palgantong pulak. So, my rated for  Sasa = *** ½ star

update 2/1/2013 = Sasa kat HK lagi terbaeekk banding Sasa M’sia…esp dari segi barang2 dan harga…sesiapa yg nak ke HK consider Sasa sbg tempat wajib singgah korang ye….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s