Skin Food….brand Korea lagi….

Entry kali ni aku nak introduce  satu lagi brand dari Korea yg agak popular jugak kat Malaysia ni.

 

 

SKIN FOOD

 

Apa yg bagus sangat pasal SKIN FOOD ni?

 

Pembungkusan/packaging –  ringkas tapi nampak mcm mahal. 5 bintang utk aspek ni.

 

Kepelbagaian produk – ada byk set utk macam2 jenis kulit. Untuk muka, badan, kulit berjerawat, kulit kering, nak putihkan kulit semua ada. Kebanyakan drpdnya memang dlm set. Kosmetik pun ada. 4 bintang untuk aspek ni.

 

 

Keberkesanan – untuk kulit aku dan diri aku yg pemalas nak menjaga kulit secara konsisten ni aku bagi 3 bintang je untuk aspek ni. Produk Korea memang camtu lah. Produk diorang ni lebih kpd nak menjaga kulit yg tak bermasalah sangat. Of course sebab kulit Korean rata2 dah semula jadi okayyy…so jika anda berjerawat, gelap terbakar dek panas mentari dan penuh frickles sila jangan letak harapan tinggi menggunung kepada produk ni untuk menjadikan kulit anda tiba2 semulus kulit Song Hye Ko okay…..

 

  • Kecuali untuk krim mata salmon tu – yg ni kubagi 4 bintang. Untuk mata yg mula nak bergaris halus, memang berkesan…

Harga – harga Skin Food sedikit mahal banding TheFaceShop tapi in term of quality harga tu masih sesuai. Harga masih dlm kategori mampu milik….untuk penjagaan muka tu harga antara RM10-RM80…lebih kurang camtu lah…mask yg peket kecik tu dalam RM5 kalau tak silap. Set pun kalau ambik yg basic cleanser, toner, moisturizer  dalam RM100++ je…taklah semahal SK II atau Biotherm…

 

Layanan – ai personally memang suka layanan SA kat Skin Food ni…kat KK ni ada 2 cwgn SKIN FOOD, satu kat Suria Sabah satu kat 1B….layanan kt dua2 cwgn memang baik, ramah dan tak pilih bulu…maksud aku, tak kira dressing kita camna pun they all tetap layan sweeeeett sangat. Satu lagi, biasanya they all akan bagi mcm2 sample as free gift…tu yg seronok tu…tapi kalau beli Cuma satu barang je of kos la susah nak dapat free gift tu…

 

Keahlian – tiada keahlian cuma pelanggan diberi mcm satu kad utk kumpulkan cop….nanti kita boleh redeem mana2 produk yg kita berkenaan ikut jumlah cop yg berjaya kita kumpulkan…

 

p/s aku sendiri dah tak guna produk Skin Food, bukan sebab produk nit p sebab sajaa gatal nak bertukar angin ke Mary Kay plak…

 

 

peket kecil tu free gift…aloe vera cleanser ni antara produk Skin Food yg best…sesuai utk cucian harian…harganya dlm RM30++…

set kiwi tu gift sbb belian sampai Rm130++…

Advertisements

Belian online 2012

Dah start minggu cuti sekolah kan..aku dah mula bosan walaupun keja masih belambak…

Entry kali ni aku nak mengimbas balik hasil tangkapan aku secara online. Tahun ni memang agak banyak aku beli secara atas talian ni. Sebelum2 ni memang aku byk membeli online tapi tahun ni byk terlebih suda.

Beg :
This year I started to buy handbag online…kira punya kira semuanya ada 5…well, member lain pun lebih kurang sama gak…penyakit ni boleh berjangkit, bahaya!

ni antaranya:


beg-beg ni beli drp sara.com.my ( preorder ), begcanteq ( 2 kali, klu yg preorder memang makan masa sebulan gak), 9414 Us Shopping (dia takde blog tapi bole buka page dia kat FB)…blog2 ni memang ok, brg diyakini ori, sampai ikut waktu yg dijanjikan…memang x menyesal beli drp they all ni…klu beg preorder byr 2x…itu biasa..lagi satu prihatinla tentang SALES…kalau beli masa CFO memang berbaloi..

Tudung:
-tudung semua beli kat http://www.aidijuma.com je..aku memang nak hidupkn kembali tudung bawal, taknak dah pakai tudung 3 saat tu…bkn apa, muka aku tak sesuwai…jd nampak tua. Tahun ni je beli 6 helai tudung dari datin Juma nyer website.Beli kat blog ni memang aku puas ati, dalam masa 2-3 hari dah sampai. Harga pun ok.

Kain:
-Kain pasang beli kat hamidah.blogpsot jenis kain bersulam, kat mmly.com pun beli kain sulam gak…kain ni setakat tahun ni beli online 4 pasang je…rasanya 2012 tobat da..taknak beli kain online lagi…biasa warnanya agak lari drp yg sebenar. cth, kain tu kaler hotpink dlm gambar bila sampai pinknya nampak lusuh or soft sket…but so far pemilik2 blog yg kat atas tu ok, tak tipu, kain akan sampai dgn cepat..

setakat tu je la benda2 yg aku selalu beli online. Dulu beli perfume online gak, tp sekarang beli kat kaunter je.Rasanya beli kat kaunter byk kelebihan lagi. Mcm2 sampel perfume baru kita boleh dpt…dgn syrt kena ramah ngan salesgirl tu.