Natural Pack… RM5

Menarik bukan kalau semua barangan RM5.00 tak kira besarrr atau kecik….

Mana lagi kalau bukan…(ala-ala Neelofa plak daa….)

DAISO!!!!….kedai Jepun ni banyak je kat Malaysia ni. Barangan dalam kedai ni semua RM5. Tak kira kecik tak kira besarr…semuanya sama…kadang rasa cam tak bebaloi sangat kalau beli benda kecik tapi kalau beli benda yang besarr sket terasa kemurahannya…

P1000611Tu dia hasil tangkapan terbaru kat Daiso…semua ni mask…untuk hidung tuk muka…just RM5 each wokey…

Mask ni semua jenis peel off yang aku suka sangat…kalau mask wash off kurang suka…malas nak gi bathroom…mask nii just tarik je…then bersihkan sisa-sisa tu…

…now ni tengah pakai natural pack tiub kaler putih, kat belakang tiub “made in korea“…okey, mask ni sangat cair, kaler hitam macam ink sotong, rasa sejuk je kat muka ni…lepas 15 minit dah kering…bau ok, tak terasa menarik kulit sangat….lepas peel off nampak white head melekat kat mask tu…semestinya muka rasa bersih pas pakai mask ni…

boleh digunakan 2X seminggu je…not more…aku nak guna 3 X seminggu gak…degilnya! Hehehe..muka aku jenis oily tambah lagi pas pakai segala foundation, bb krim perlu mask dengan rajinnya…

bahan utama “natural ingredient from oak tree”…

two thumbs up**

 

Bila tension melanda….uhuhuh

Sindrom lewat tidur atau kurang tidur memang tak bagus untuk kecantikan…especially kulit. Arghh….akhir-akhir ni aku asyik lewat tidur je…bukannya sebab benda yang berfaedah pun…tapi gara-gara Kdrama kegemaran, tak nak terlepas satu episode pun, atau melayari dunia maya ni sampai terleka…

Peliss….semuanya silap sendiri….kesan buruk timbul sangat jelas dan nyata kat muka …timbul jerawat halus…arghh tensionnya….pastu badan aku macam dipam-pam sejak cuti ni…kena lagi musim durian dan lalit ….setiap hari membedal durian…pagi-pagi pun makan durian…petang malam apatah lagi….nasib baik durian merah + oren….kurang kolestrol dan power…

Sekarang aku tengah consider nak ambik Cranberry Collagen 500mg yang baru kat pasaran 4 bulan + susu alpha lipid …menci tengok lengan besarr aku ni….sangatla buruk kalau pakai  cardigan….Fellina inchloss pun gagal membantu tau…

Lepas aku ambik dua produk kat atas tu dalam ¾ bulan, review akan menyusul…harap sangat benda ni menjadi…dan aku kena belajar-belajar banyak minum air kosong which is hard for me…

Shopping-shopping di HK

Intro – masa plan trip ke HK otak aku cuma nak pi Disneyland, The Peak …itu je ulang2 dalam hati…tapi tak sangka HK ni tempat yg best utk menyopping….honestly, aku lagi suka HK drpd Ho Chi Minh ….kat Ho Chi Minh dapat beli kain cotton je…so makcik2 kan aku…hehhehhe

Aku memang hantu perfume…its okay apa…hantu yg wangi…hehhhe…so may be thats why aku nak repeat trip to HK lagi….dah ramai member yg nak ngikut belakang bontot aku…hehhe…please queue wokeyy…

P1000601my glow, lovers, premier jour- semua ni beli kat kedai Goodyear Perfume

3 perfume saiz besar ni ( 100-50ml) cuma HKD726/ Rm302.50…perfume lovers cam aku sangatla hepi…my frens terhairan2…

P1000603 hasil tangkapan di Sasa, Bonjour dan Goodyear….

kat HK ni jenama mcm Sisley, La Mer, Clarins they all main letak kat rak-rak biasa je…cer tengok kat Sasa, Bonjour…mcm tula situasinya …sungguh kutakpercaya…hehhehe…sebenarnya aku sangatla terkilan tak sempat sambar Facial Treatment Essence SKII botol2 kecik kat Sasa, kusangat perlukan benda ni kalau travel ke tempat2 sejukkk lagi…harus ku merepeattt HK lagi ….

Brand Korea mcm The Face Shop, Skin food pun diletak atas rak biasa2 je…takde la macam kat Malaysia..

Selain beauty stuff + fragrances ni, aku beli juga beg, wristlet dan purse yg tak branded…tp kualiti memuaskan so tak kesahla kan…janji “ai beli kat HK”….ko adoo????????? Beli-belah wristlet kat Stanley Market…hand bag biru beli kat butik Maple HKD199, pagi last day baru terasa nak beli…butik ni kat Granville Road…

P1000604

P1000607

Key chain beli kat The Peak Market 9 for HKD100…FM beli kat situ jugak 7 for HKD100…kat ladies market ada juga jual key chain fridge magnet ni, sama je cuma yg kat The Peak tu lagi berkilat…
tak sempat nak snap gambar keychain FM segala tu….dah diserah-serahkan kat my SIL and my sis…

So, kepada sesiapa yang suka beli-belah …happy shopping in HK…