Shopping-shopping di HK

Intro – masa plan trip ke HK otak aku cuma nak pi Disneyland, The Peak …itu je ulang2 dalam hati…tapi tak sangka HK ni tempat yg best utk menyopping….honestly, aku lagi suka HK drpd Ho Chi Minh ….kat Ho Chi Minh dapat beli kain cotton je…so makcik2 kan aku…hehhehhe

Aku memang hantu perfume…its okay apa…hantu yg wangi…hehhhe…so may be thats why aku nak repeat trip to HK lagi….dah ramai member yg nak ngikut belakang bontot aku…hehhe…please queue wokeyy…

P1000601my glow, lovers, premier jour- semua ni beli kat kedai Goodyear Perfume

3 perfume saiz besar ni ( 100-50ml) cuma HKD726/ Rm302.50…perfume lovers cam aku sangatla hepi…my frens terhairan2…

P1000603 hasil tangkapan di Sasa, Bonjour dan Goodyear….

kat HK ni jenama mcm Sisley, La Mer, Clarins they all main letak kat rak-rak biasa je…cer tengok kat Sasa, Bonjour…mcm tula situasinya …sungguh kutakpercaya…hehhehe…sebenarnya aku sangatla terkilan tak sempat sambar Facial Treatment Essence SKII botol2 kecik kat Sasa, kusangat perlukan benda ni kalau travel ke tempat2 sejukkk lagi…harus ku merepeattt HK lagi ….

Brand Korea mcm The Face Shop, Skin food pun diletak atas rak biasa2 je…takde la macam kat Malaysia..

Selain beauty stuff + fragrances ni, aku beli juga beg, wristlet dan purse yg tak branded…tp kualiti memuaskan so tak kesahla kan…janji “ai beli kat HK”….ko adoo????????? Beli-belah wristlet kat Stanley Market…hand bag biru beli kat butik Maple HKD199, pagi last day baru terasa nak beli…butik ni kat Granville Road…

P1000604

P1000607

Key chain beli kat The Peak Market 9 for HKD100…FM beli kat situ jugak 7 for HKD100…kat ladies market ada juga jual key chain fridge magnet ni, sama je cuma yg kat The Peak tu lagi berkilat…
tak sempat nak snap gambar keychain FM segala tu….dah diserah-serahkan kat my SIL and my sis…

So, kepada sesiapa yang suka beli-belah …happy shopping in HK…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s