Murah tapi best…..bb krim Safi Balqis

Sejak akhir-akhir ni, aku selalu travel. Mesyuarat, kursus dan taklimat silih berganti. Bila dah kerap sangat, kadang-kadang aku jadi malas packing semua benda masuk sumbat dlm beg aku. Ada sekali tu, boleh aku terlupa masukkan compact powder ngan lipstick dalam handbag aku. Biasanya aku bawa cosmetic case…tapi sekali tu aku careless…. dahlah kursus sampai 4 hari, bayangkan gi kursus tanpa lipstick dan bedak.

Hotel tempat aku kursus tak jauh dr mall…petang abis kursus sesi petang, aku kelam kabut gi Guardian Pharmacy…duit cash x banyak, dan aku malas nak guna cc aku. So, end up aku beli BB Krim Safi Balqis, bedak kompek Silky Girl dan lipstick silky girl. Harga 3 item yg wajib bagi aku ni cuma RM40++…

Walaupun murah tapi seriously, memang best…aku paling suka BB Krim Safi Balqis tu…mula-mula aku nak try BB Krim Safi Rania, sesuai ngan umur aku ni..hehhehe tapi bajet time tu kecik, so aku cuba Safi Balqis dulu…Tak jauh beza ngan BB krim yg pernah aku pakai sebelum ni, tapi yang best bb krim ni wangi…bau dia memang ketara. Kaler dia satu je, takde pilihan … dari segi kesan matte, aku bolehla bagi markah up sket banding bb krim simplysiti yg penah aku review sebelum ni…dari segi coverage, so so je…

Apapun,siapa-siapa yg baru nak mencuba bb krim better la start dengan yg murah dulu…macam Safi Balqis ni..
IMG-20130510-00127

satu tips aku… elakkan oles bb krim tebal di zon T sekiranya kulit u all jenis combination atau berminyak..pakai nipis je..pastu baru pakai loose powder atau compact powder ( lebih bagus pakai mineral loose powder)…

3 thoughts on “Murah tapi best…..bb krim Safi Balqis

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s