Maybeline Pure BB Mineral instant skin smoother

Bb krim mouse ni mula-mula aku nampak member yg pakai, dia beli masa kami ke Hong Kong last year. Di HK, harga bb ni murah sedikit banding Malaysia. Sememangnya kalau di HK, kosmetik adalah murah dan banyak pilihan. Aku tertarik pada BB jenis mouse ni sebab bila kita pump, akan keluar mcm buih dan bila diratakan di muka serta merta muka jadi flawless.

IMG-20130224-00064

IMG-20130224-00065
Harga – lebih kurang RM35++… rasanya tak membebankan poket kan..

Di mana – Watson, Guardian, mana-mana kaunter Maybelline….mudah dan senang didapati

Ketahanan – 6 jam…cth, lepas solat Zuhur kenalah tepek lagi

Kulit berminyak – ya, sesuai pakai bb krim mouse ni…kurang berkilat, at least untuk 4 jam. Even korang yg berkulit kering pun sesuai sebab bb krim mousse ni melembapkan kulit

Beli lagi – ya, sangat sukakan teksturnya yg ringan dan tak berminyak…

Pilihan warna – tak ada pilihan warna….

SPF30 PA+++

Advertisements