Skin Food….brand Korea lagi….

Entry kali ni aku nak introduce  satu lagi brand dari Korea yg agak popular jugak kat Malaysia ni.

 

 

SKIN FOOD

 

Apa yg bagus sangat pasal SKIN FOOD ni?

 

Pembungkusan/packaging –  ringkas tapi nampak mcm mahal. 5 bintang utk aspek ni.

 

Kepelbagaian produk – ada byk set utk macam2 jenis kulit. Untuk muka, badan, kulit berjerawat, kulit kering, nak putihkan kulit semua ada. Kebanyakan drpdnya memang dlm set. Kosmetik pun ada. 4 bintang untuk aspek ni.

 

 

Keberkesanan – untuk kulit aku dan diri aku yg pemalas nak menjaga kulit secara konsisten ni aku bagi 3 bintang je untuk aspek ni. Produk Korea memang camtu lah. Produk diorang ni lebih kpd nak menjaga kulit yg tak bermasalah sangat. Of course sebab kulit Korean rata2 dah semula jadi okayyy…so jika anda berjerawat, gelap terbakar dek panas mentari dan penuh frickles sila jangan letak harapan tinggi menggunung kepada produk ni untuk menjadikan kulit anda tiba2 semulus kulit Song Hye Ko okay…..

 

  • Kecuali untuk krim mata salmon tu – yg ni kubagi 4 bintang. Untuk mata yg mula nak bergaris halus, memang berkesan…

Harga – harga Skin Food sedikit mahal banding TheFaceShop tapi in term of quality harga tu masih sesuai. Harga masih dlm kategori mampu milik….untuk penjagaan muka tu harga antara RM10-RM80…lebih kurang camtu lah…mask yg peket kecik tu dalam RM5 kalau tak silap. Set pun kalau ambik yg basic cleanser, toner, moisturizer  dalam RM100++ je…taklah semahal SK II atau Biotherm…

 

Layanan – ai personally memang suka layanan SA kat Skin Food ni…kat KK ni ada 2 cwgn SKIN FOOD, satu kat Suria Sabah satu kat 1B….layanan kt dua2 cwgn memang baik, ramah dan tak pilih bulu…maksud aku, tak kira dressing kita camna pun they all tetap layan sweeeeett sangat. Satu lagi, biasanya they all akan bagi mcm2 sample as free gift…tu yg seronok tu…tapi kalau beli Cuma satu barang je of kos la susah nak dapat free gift tu…

 

Keahlian – tiada keahlian cuma pelanggan diberi mcm satu kad utk kumpulkan cop….nanti kita boleh redeem mana2 produk yg kita berkenaan ikut jumlah cop yg berjaya kita kumpulkan…

 

p/s aku sendiri dah tak guna produk Skin Food, bukan sebab produk nit p sebab sajaa gatal nak bertukar angin ke Mary Kay plak…

 

 

peket kecil tu free gift…aloe vera cleanser ni antara produk Skin Food yg best…sesuai utk cucian harian…harganya dlm RM30++…

set kiwi tu gift sbb belian sampai Rm130++…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s